duit diut hehe

Monday, 8 April 2013

Neelofa Pakai Gaun Bernilai Lebih RM20,000 di ABPBH 2012(gambar)


KUALA LUMPUR, 5 APRIL 2013: Finalis Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012 (ABPBH 2012), Neelofa bakal menyarungkan gaun indah bernilai lebih RM20,000 yang telah direka khas oleh pereka fesyen terkenal, Syaiful Baharim.
Gaun yang menggabungkan sentuhan moden, edgy, romantik tetapi tetap anggun itu memiliki elemen Ledakan Geometri sebagaimana tema malam gilang-gemilang ABPBH 2012 yang akan diadakan pada 7 April ini di Stadium Putra, Bukit Jalil.
Menariknya tentang gaun ini dengan kemunculan garisan rona neon yang menyerlahkan rekaan geometri pada gaun berkenaan dan simbahan renda Perancis yang menjadikannya lebih anggun lagi romantis.
Berkongsi serba sedikit tentang gaun meleret yang menggunakan tiga jenis fabrik iaitu sutera, renda dan lame itu, Neelofa berkata dia tidak sabar untuk menggayakan gaun malam berkenaan untuk acara permaidani merah, penyampaian anugerah dan persembahan istimewa di malam berkenaan.
"Apa yang istimewanya tentang gaun ini kerana ianya ringkas tetapi menepati tema acara serta kehendak saya.
"Saya dan pihak Syaiful Baharim telah pergi mencari sendiri 6 meter fabrik pada sebulan lalu untuk menyerlahkan penampilan saya dan baru sekarang saya dapat melihat hasilnya.
"Apa yang pasti, Syaiful Baharim telah berjaya meng-Wow- kan saya dengan rekaannya yang mengagumkan ini," katanya ketika ditemui portal murai.com.my pada sesi fitting di butik Syaiful Baharim, di Banfsar petang semalam.
Sementara itu, Syaiful Baharim menerusi jurucakapnya, Megat Alfie berkata, apa yang dilihat di sini adalah 80 peratus gaun yang telah disiapkan.
Bagaimanapun banyak lagi proses yang perlu disudahkan bagi merealisasikan gaun untuk calon 3 kategori ABPBH 2012 itu, seperti menyematkan ratusan batu Swarovsi di bahagian dada dan pinggan gaun berkenaan.
Tambah Megat Alfie, apa yang membuatkan gaun ini cukup mahal, bukan sahaja kerana paduan fabriknya, malahan juga kerana keaslian rekaannya yang telah mendapat sentuhan magik Syaiful Baharim sendiri.
"Selama dua minggu masa diambil untuk menyiapkan gaun Neelofa ini. Di mana ianya mengetengahkan konsep red carpet Hollywood iaitu less is more. Satu rekaan yang bersih tetapi mewah dari segi pemilihan fabrik, perincian dan hasil kerjanya.
"Cukup ringkas tetapi tetap anggun lebih-lebih lagi apabila digayakan Neelofa pada malam ABPBH 2012 nanti," katanya.G

1 comment:

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  Baca selanjutnya...

  ReplyDelete