duit diut hehe

Friday, 5 April 2013

Sinopsis Dua Kalimah(dua orang kekasih yang bartaubat)Dua Kalimah
Tarikh tayangan: 4 April 2013
Durasi: 1 jam 30 minit
Genre: Romantik
Pengarah: Eyra Rahman
Pelakon: Shaheizy Sam, Nora Danish dan Yana Samsudin
Sinopsis: Dua Kalimah mengisahkan sepasang kekasih, iaitu Aiman (Sam) dan gadis kacukan bernama Selena (Nora) yang pulang ke kampung halaman Aiman.
Sepanjang perjalanan, mereka berdua menyaksikan tiga kematian berlainan dan melihat azab Allah kepada si mati yang pernah mengamalkan ilmu sihir, berzina dan derhaka kepada ibu ketika hidup mereka. Selena yang takut melihat kematian tersebut menganggapnya sebagai petanda Allah menyuruh mereka bertaubat.
Malah, Selena berharap Aiman yang tinggi ilmu agamanya akan membawanya kembali ke jalan Allah. Namun, akidah mereka semakin terpesong.
Saving General Yang
Tarikh tayangan: 4 April 2013
Durasi: 1 jam 50 minit
Genre: Aksi, epik
Pengarah: Ronny Yu
Pelakon: Adam Cheng, Xu Fan, Ekin Cheng, Yu Bo, Wu Chun dan Vic Chou
Sinopsis: Saving General Yang menceritakan epik tentera terkenal Dinasti Song yang diketuai puak Yang. Mereka mempertahankan negara daripada serangan nomad negara Utara, Liao, yang juga dikenali sebagai Khitan dalam sejarah China. Ketua puak Yang ialah jeneral veteran yang berkarisma, Yang Ye dan mempunyai tujuh anak lelaki bernama Ping, Ding, Ang, Hui, De, Zhao dan Si. Kesemua mereka mempunyai sikap dan sifat yang berlainan tetapi harus bekerjasama apabila ayah mereka ditawan tentera musuh.

No comments:

Post a Comment